NOVOSTI

KATAMARAN LUN – RIJEKA

KATAMARAN LUN – RIJEKA

VAŽNA OBAVIJEST!

Privremeni izmijenjeni red plovidbe na državnoj brzobrodskoj liniji 9309 Novalja – Rab – Rijeka i obratno, na način da će brzi brod umjesto u luku Novalja pristajati u luku Lun (Tovarnele) od 04. studenog 2019. do opoziva!

PRIVREMENI PLOVIDBENI RED

Zbog izvođenja građevinskih radova na “Veloj rivi” u luci Novalja, katamaran privremeno umjesto u luku Novalja pristaje u luku Lun (Tovarnele). Brod noći u luci Rab, a linija se održava na relaciji Rab- Lun (Tovarnele)- Rijeka i obratno.

Privremeni red plovidbe vrijedi od 04. studenog 2019. godine do opoziva.

Prodaja karata odvija se kao i do sada u prostorijama Jadrolinije u gradu Novalji, a poslovnica radi do polaska autobusa. Prijevoz putnika od Novalje do Tovarnela obavlja autobus gradskog prijevoza (NOVALJA-JAKIŠNICA-LUN I LUN-JAKIŠNICA-NOVALJA), a polazak je u 06:20 sati s autobusne stanice Plasica i poslijepodne iz luke Tovarnele (Lun) prema Novalji nakon dolaska katamarana.

Polazak katamarana iz Tovarnela je planiran u 07:05 h, a povratak u luku Tovarnele u popodnevnim satima očekuje se u 16:45h.

Za stanovnike Luna biti će moguće kupiti kartu i direktno na katamaranu.

Vozni red:

https://www.jadrolinija.hr/hr/schedule/news/2019/10/31/od-11.11.2019.-linija-9309-rijeka—rab—novalja-(pag)-plovi-po-privremenom-redu-plovidbe

Odluka o visini turističke pristojbe za 2020.
5. regionalni Forum obiteljskog smještaja za regiju Lika-Karlovac

Otvorene prijave za 5. regionalni Forum obiteljskog smještaja za regiju Lika-Karlovac

Pozivamo vas na 5. regionalni Forum obiteljskog smještaja, najveće godišnje okupljanje pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu – iznajmljivača  Ličko senjske i Karlovačke županije, koji će se održati u Otočcu, u subotu 4. svibnja u Gackom pučkom otvorenom učilištu.

Jednodnevno događanje ponudit će pregršt tema atraktivnih iznajmljivačima. Prvi dio Foruma bit će rezerviran je za institucionalne teme kao što su promjene i novosti u zakonodavstvu, predstavljanje jedinstvene kreditne linije Ministarstva turizma i Hrvatske banke za obnovu i razvitak za financiranje ulaganja privatnih iznajmljivača i ponude poslovnih banaka za financiranje projekata u turizmu.

U drugom dijelu Foruma u dinamičnom tempu predstavit će se trendovi u obiteljskom smještaju, novi alati za unapređivanje kvalitete obiteljskog smještaja i projekti brendiranja smještaja. Ni ovaj put neće izostati primjeri dobre prakse i predstavljanje novih projekata u destinaciji koji će otvoriti mogućnosti suradnje i promocije iznajmljivača i njihovih kapaciteta.

Kako je cilj Foruma, ne samo okupiti i obrazovati pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, već ih umrežiti s proizvođačima i dobavljačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj, za iznajmljivače je pripremljen B2B izložbeni prostor sa specijaliziranom ponudom proizvoda i usluga uz izravne prezentacije krajnjim kupcima.

Zanimljivi predavači, aktualne teme, susret s dobavljačima proizvoda i usluga za vaše objekte – dođite i uspješno započnite turističku godinu.

Organizator Foruma je Sekcija zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika-Karlovac, koja djeluje pri ŽK Karlovca i Otočca, u suradnji s Turističkim zajednicama Karlovačke i Ličko-senjske županije, a partner Gacko pučko otvoreno učilište.

Napominjemo da je sudjelovanje na Forumu besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta u dvorani molimo vas svoj dolazak potvrdite putem linka PRIJAVI SE 

Veselimo se vašem dolasku.

Rekategorizacija smještajnih kapaciteta - zakonske izmjene 2018.
Pružanje usluga pansiona i polupansiona u domaćinstvu - zakonske izmjene 2018.
Konkurentnost turističkog gospodarstva 2019.

KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA 2019.

Radi podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva, Ministarstvo turizma RH objavilo je 28. siječnja 2019. javni poziv za kandidiranje projekata u sklopu programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva 2019.”.

Kroz 4 mjere dodjeljivat će se bespovratna sredstva za unaprjeđenje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i slično.

Javni poziv otvoren je do 1. ožujka 2019., a detaljne informacije nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva turizma:

www.mint.hr/javni pozivi

Boravišna pristojba za 2019. - Grad Novalja, po naseljima

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVALJE
Turistički ured
Novalja, 27. prosinca 2016.

OBAVIJEST O IZMJENAMA STOPA ZA OBRAČUN TURISTIČKE ČLANARINE U 2017. GODINI

Zakonom o izmjenama Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (Narodne novine, br. 121/2016. od 23. 12. 2016.), stope za obračun turističke članarine umanjene su za sve djelatnosti i obveznike.
Nove, umanjene stope primjenjuju se na sve prihode ostvarene od 1. siječnja 2017. nadalje i navedene su u spomenutom Zakonu za svaku djelatnost.

Za djelatnost pružanja usluga smještaja turistima, nove stope turističke članarine za pojedina naselja na području Grada Novalje su:

Novalja, Gajac, Stara Novalja – 0,1615%,
Metajna, Lun, Jakišnica – 0,14858%,
Zubovići, Kustići, vidalići – 0,1292%,
Caska, Potočnica i ostala naselja – 0,11628%.

Regionalni forum obiteljskog smještaja za regiju Lika - Karlovac

07.04.2017.
Jakišnica, otok Pag – hotel “Luna”

Dragi domaćini

treću godinu zaredom, sekcija Zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika-Karlovac pri Hrvatskoj gospodarskoj komori – ŽK Otočac organizira godišnje okupljanje pružatelja ugostiteljskih usluga u sobama, apartmanima, kućama za odmor i kampovima u domaćinstvu te u pansionima i seoskim domaćinstvima, a zanimljiv je i za sve mikro i male poduzetnike koji prate aktualne promjene i trendove u obiteljskom smještaju.

Intencija održavanja Foruma proizašla je iz kontinuirane potrebe za ukazivanjem na turističke mogućnosti Ličko-senjske i Karlovačke županije i promoviranje turističkih potencijala, razvojem selektivnih oblika turizma i njihovom promocijom, razmjenom informacija i upoznavanjem potencijalnih partnera, informiranošću o zakonskim i podzakonskim promjenama i novostima, mogućnostima rada i samopromocije na društvenim mrežama, inovativnim rješenjima važnim za uspješno vođenje obiteljskog smještaja te povezivanjem privatnog i javnog sektora, a sve u cilju kvalitetne promidžbe i brendiranja destinacije.

Na ovogodišnjem forumu teme će biti trendovi u obiteljskom smještaju, efikasni marketinški alati, ali i primjeri dobre prakse i suradnje u našoj zemlji. Domaćini obiteljskog smještaja imaju priliku izravno s predstavnicima institucija raspraviti aktualnu problematiku koja opterećuje poslovanje. Odabrani izlagači predstaviti će najbolje domaće proizvode i usluge specijalizirane za obiteljski smještaj te ovakvim umrežavanjem forum doprinosi povećanju potrošnje domaćih proizvoda i usluga kroz turizam.

Pridružite se najvećem regionalnom skupu obiteljskog smještaja i svih koji prate globalne trendove, a u svoje kalendare spremite datum 7. travnja.

Sudjelovanje je besplatno, no broj mjesta u hotelu Luna je ograničen pa je potrebno izvršiti online prijavu.

Službeni poziv Vam šaljemo uskoro po finaliziranju programa.

Zvonko Vrtodušić
Predsjednik Sekcije Zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika-Karlovac

Pag lamb meat is now Protected Designation of Origin!

‘Paška janjetina’ (Pag lamb meat) from Croatia is now Protected Designation of Origin (PDO)!

It is fresh meat obtained from young male and female suckling lambs born on the island of Pag of an autochthonous Croatian breed of sheep (‘Paška ovca’), bred solely on the island of Pag. Due to the mild Mediterranean climate, the sheep and their lambs spend their life outdoors, day and night, in the Bora wind and the sunshine, in unpolluted pastures and fresh sea air, which affects the quality of the meat, distinguishing it from the meat of lambs on the mainland.

Fashion postcard from Novalja

In cooperation with Jakov Baričić, a famous Croatian photorapher, Novalja’s Tourist Board hosted another fashion editorial photoshoot for Vogue magazine. This beauty editorial was published in the October edition of Vogue Latin America and it will be followed by a big 8 page fashion editorial in 2017.

We would like to thank Jakov Baricic, Alexa Rodulfo, David Gomez and Rose Gilroy for choosing Novalja for this bautiful story!

Novalja Last Minute mobilna aplikacija

Poštovani iznajmljivači, prijavite besplatno svoje objekte za iznajmljivanje u sustav mobilne aplikacije Novalja Last Minute putem online obrasca na: http://www.novaljalastminute.net/hr

Iskoristite priliku i besplatno oglašavajte svoje objekte.

Predstavljanje mobilne aplikacije Pointers

Još jedna izvrsna prilika za turističku promociju stiže i u Novalju kroz projekt Pointers!

Zanimljiva aplikacija biti će predstavljena na besplatnoj prezentaciji i predavanju, 20. studenog u 16:30 sati u hotelu “Loža”. Pozivamo sve turističke djelatnike da obavezno dođu!

INFO

.