Pješačka staza Paški trokut

PJEŠAČKA STAZA

Paški trokut

Odvažite se na jedinstvenu avanturu te pješačkom stazom dugačkom 3,6km zakoračite u jednu novu dimenziju i otkrijte kojoj teoriji paški trokut pripada!

Drevna mistika otoka Paga

U svibnju 1999. godine, pukom slučajnošću, otkrivena je svojevrsna zagonetka u kategoriji UFO misterija – Paški trokut. Na istočnom dijelu otoka, podno Velebita, a iznad povijesnog naselja Caska geodetskim mjerenjem zapažena je neobična kamena trokutna formacija. Ustanovljeno je kako je riječ o jednakokračnom trokutu površine 500m2 koji se po boji i obliku razlikuje od okoline te je jasno vidljiv iz zraka. Zbog prilično nepristupačnog terena van cestovnih pravaca i uobičajenih putova stoljećima je ostao skriven od znatiželjnih očiju ljudi. No što ako je upravo ta značajka postala privlačna izvanzemaljskim bićima u jednom od posjeta našem planetu?

Kamenje unutar trokuta okruglog je i valjkastog oblika što ukazuje na njegovu obradu. Dodatno, nakon izlaganja kamenja unutar trokuta ultraljubičastim zrakama isijava crvenu boju što upućuje da je termički obrađen po nekim teorijama prije 12,000 godina. Kamenje takvu boju isijava nakon izloženosti ekstremnim temperaturama kao primjerice kod vulkanskih aktivnosti kojih na Pagu nikad nije bilo.

Fenomen Paškog trokuta zaintrigirao je mnoge geologe i ufologe te su zbog nemogućnosti dokazivanja načina njegova nastanka niknule brojne teorije. Tako neki smatraju da se nastanak Paškog trokuta može racionalno pripisati igrom prirode ili drevnim neolitskim lovcima i sakupljačima koji su ga koristili u obredne svrhe, dok drugi pak tvrde da predstavlja otisak izvanzemaljske letjelice, putokaz izvanzemaljskim letjelicama prema zviježđu Sirius ili presliku zviježđa Cefej.

Što god da je posrijedi, ova neobična pojava čini cijeli otok Pag još mističnijim i zanimljivijim te čini svojevrsnu nadopunu epitetu otoka mjesečeve površine.

.