Lokaliteti u okolici

Lun

Pod krošnjama tisućljetnih maslina, na krajnjem sjeverozapadu otoka, smjestio se Lun. Priroda je ovdje ostavila tragove svoje darežljivosti u jedinstvenom spoju zelenog i modrog. Želite li pronaći mir izgubljen negdje u urbanoj vrevi, ovo je mjesto idealno za vaš odmor. Blaga mediteranska klima i okrepljujuća tišina lunjskih maslinika obnovit će vaše potrošene snage. U toj tišini čini se da je vrijeme uistinu stalo.

Obližnja naselja – Jakišnica, Dudići, Varsan, Potočnica i Tovarnele, smještena u slikovitim uvalama, također su odličan izbor za ugodan odmor. Smještaj potražite u sobama i apartmanima u obiteljskim kućama ljubaznih domaćina te u suvremeno uređenom hotelu La Luna Island Hotel (Jakišnica).

1.Tovarnele, Lun-min
Lunjski maslinici 5
3.Vrh otoka-min
4.Jakišnica (2)-min
5.Plaža Krcalo (2)-min
6.Jakišnica-min

Metajna

U kamenom gnijezdu, na istočnom dijelu otoka, smjestila se Metajna. Pisani dokumenti govore da su prvi turisti posjetili Metajnu 1928. godine. Pođite, stoga, i vi njihovim tragom i otkrijte svu ljepotu ovoga kraja. Priroda je ovdje otisnula trajni pečat u jedinstvenom spoju vjetra, kamena i mora. Za vrelih ljetnih dana osvježenje potražite na mjesnim plažama među kojima se osobito ističe plaža Ručica do koje se dolazi kroz slikoviti predio nazvan Kanjon. U blizini Metajne, ali dostupna samo pješice ili brodom, nalazi se i plaža Beriknica na kojoj se nalazi lokalitet Stogaj, vrlo dobro poznat strastvenim ljubiteljima penjanja koji ga svake godine iznova osvajaju. Tijekom sezone u Metajni se priređuju ribarske večeri ispunjene mirisom svježe pečene ribe, okusom domaćeg vina i zvucima razdragane pjesme.

U mjestu se nalazi nekoliko kafića i restorana u kojima su turistima dostupni hrana i piće, a u ponudi se ističu domaći morski specijaliteti.
Smještaj možete naći u sobama i apartmanima u obiteljskim kućama gostoljubivih i srdačnih domaćina.

Obližnja naselja – Zubovići, Kustići i Vidalići, doimajući se kao izrasla iz kamena, također pružaju mogućnost ugodnog odmora.

Turisti koji su željni više zabave svoje želje mogu ispuniti u Novalji, koja je od Metajne udaljena samo 12 kilometara.

Metajna (2)-min
Metajna 3-min
Metajna-min
7S9A0332-min
7S9A1340-min
Zubovići
Plaža Veli Žal (2)
7S9A9027
7S9A0081
7S9A8717
7S9A8751
7S9A8803

Stara Novalja

Sjeverno od Novalje, u toploj, duboko u kopno uvučenoj uvali, nalazi se Stara Novalja. Na jugoistočnom kraju uvale proteže se plaža Planjka (Trinćel), jedna od najljepših prirodnih i najbolje uređenih ovdašnjih plaža, na kojoj ćete se razonoditi i osvježiti za vrućih ljetnih dana. Večernje, pak, osvježenje pružit će vam šetnja dugom, lijepo uređenom šetnicom uz more.

U Staroj Novalji djeluje nekoliko ronilačkih klubova pa možemo reći da ronioci ovdje otvaraju i zatvaraju turističku sezonu. Smještaj možete naći u sobama i apartmanima u obiteljskim kućama ljubaznih domaćina.

7S9A1730-min
7S9A1954-min
DJI_0208-min
DJI_0316-min
DJI_0828-min
DJI_0830-min

Gajac

Gajac je turističko-stambeno naselje 2,5 km južno od Novalje. U njegovim apartmanima izvan ljetne sezone živi manje od 100 stalnih stanovnika, ali se zato ljeti pretvara u pravi grad s oko 10 000 stanovnika. Uzduž obale proteže se duga pješčana plaža, Braničevica, otvorena prema pučini. Uz osvježenje u moru, možete koristiti i dobru ugostiteljsku ponudu u objektima neposredno uz plažu. Ostale potrebne sadržaje naći ćete u samom središtu naselja. Ukoliko volite vrevu, Gajac je prava adresa. Tijekom cijele godine Gajac je povezan autobusnim linijama sa Novaljom. www.citybus.hr

7S9A7921-min
7S9A7929-min
7S9A7934-min
DJI_0145-min
DJI_0769-min
DJI_0984-min