Kako doći ?


Dolazak automobilom

Iako je otočna destinacija, u Novalju možete stići preko Paškog mosta koji otok pag povezuje s kopnom s južne strane, iz smjera Dalmacije (Zadar, Šibenik, Split). Od izlaza Posedarje, na autocesti Zagreb – Ploče, do Novalje ima 65 km.

Udaljenost Novalje od značajnih gradova:

Zagreb – 225 km
Split – 216 km
Zadar – 76 km
Ljubljana – 245 km
Munchen – 645 km
Beč – 580 km
Milano – 615 km
Budimpešta – 565 km
Prag – 900 km

Dolazak autobusom

Novalja je redovnim direktnim linijama odlično povezana s većim gradovima (Zagreb, Rijeka, Zadar, Split), preko kojih možete vezati linije za europske destinacije.

Autobusne linije

AUTOBUSNI KOLODVOR

JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ

  • Sito Novalja d.o.o. (autobusni kolodvor),
    tel. 663 543, www.citybus.hr

Dolazak brodom

Novalja je trajektnom linijom Prizna – Žigljen povezana s kopnom ( plovidba traje 15 minuta ). Katamaranskom linijom omogućena je veza sa susjednim otokom Rabom te gradom Rijekom. Katamaran prevozi samo putnike, a plovidba traje 2 sata i 30 minuta. Otok Pag povezan je s otokom Rabom i brodskom linijom između mjesta Lun, smještenog na krajnjem sjeverozapadu otoka paga, i grada Raba. Brod prevozi samo putnike, a plovidba traje oko 30 minuta.

Više informacija doznajte na www.jadrolinija.hr 

Lučka uprava Novalja – www.lucka-uprava-novalja.com

Vozni red trajekta Prizna – Žigljen
www.jadrolinija.hr
www.putovnica.net

Vozni red katamarana Novalja – Rab – Rijeka
www.jadrolinija.hr
www.putovnica.net

Vozni red broda Lun ( Tovarnele ) – Rab
www.rapska-plovidba.hr/rab-pag_hr.html

Dolazak avionom

Dolazite li u Novalju zračnim prijevozom, zračna luka Zadar udaljena je od Novalje oko 80 km, a dobro je povezana s cijelom Europom, a i šire, tako da uz pomoć RyanAira možete jeftino putovati do Bruxellesa (Charleroi), Dublina, Dusseldorfa (Weeze), Frankfurta (Hahn), Londona (Stansted), Osla (Rygge), Stockholma (Skavsta).

Lufthansa i Germanwings osiguravaju dobru povezanost s njemačkim gradovima  Kölnom, Stuttgartom (STR), Bonnom (CGN), Münchenom, Berlinom (SXF).

Croatia Airlines će vam pomoći da brzo stignete do hrvatskih gradova Zagreba i Pule.

Zračna luka Split s 29 zrakoplovnih tvrtki koje djeluju iz Splita povezana je s 53 grada. Svaki tjedan najmanje 56 domaćih letova i 84 međunarodna leta polaze iz splitske zračne luke.

Zračna luka Rijeka nalazi se na otoku Krku. Ako odavde krećete prema Novalji rent-a-carom preko trajektne luke Prizna, odakle plovi trajekt za otok Pag, trebat će vam oko sat i pol vožnje. Koristite li javni prijevoz, morate otići do Rijeke i tamo se ukrcati na brod ili autobus do Novalje.

Ako putujete iz nekih drugih svjetskih destinacija, aerodrom Zagreb povezan je sa svim tranzitnim aerodromima u Europi. Svaki tjedan najmanje 133 domaća leta i 707 međunarodnih letova polazi iz zračne luke Pleso.

INFO

.