POZIV ZA UKLJUČENJE U PROJEKT „POVEĆANJE KAPACITETA DIGITALNE PISMENOSTI STANOVNIŠTVA“


UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA VETERANA DOMOVINSKOG RATA NOVALJA poziva sve zainteresirane da se uključe u projekt „Povećanje kapaciteta digitalne pismenosti stanovništva“.

Projekt je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na „Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini“

Opći cilj je Povećanje kapaciteta digitalne pismenosti

Specifični ciljevi: povećanje znanja pri općem korištenju digitalnih uređaja, približavanje digitalnih transformacija, povećanje znanja o sigurnosti dijeljenja digitalnih podataka otočnom društvu

Izravna ciljan skupina: Mladi (dobna skupina 10 – 25 godina, broj sudionika 200) djeca u sustavu ranog i predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja

srednja dob (26- 50 godina broj sudionika 100) obrazovno osoblje

Neizravna ciljna skupina: Subjekti koji imaju poslovni (gospodarstvenici) i osobni (umirovljenici) interes na području Grada Novalje (broj sudionika 50)

Korisnici će imati prilike upoznati i osmišljavati sigurnosne i zaštitne mjere koje se odnose na zaštitu računala i digitalnog sadržaja, a koje uključuju korištenje antivirusnih programa, izrade sigurnosnih kopija te alata za rješavanje problema.

  • Prepoznati tehničke probleme prilikom korištenja digitalne tehnologije (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Omogućavanje razvoja i usmjeravanje digitalnih kompetencija učenika)
  • Identificirati odgovarajuće postupke zaštite računala i moguće načine rješavanja tehničkih problema (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Omogućavanje razvoja i usmjeravanje digitalnih kompetencija učenika)
  • Identificirati digitalne alate i tehnologije kojima se može kreirati znanje te unaprijediti procese i rješavati konceptualni problemi i problemske situacije (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Učenje i poučavanje).

Aktivnost “Pružanje edukativnog sadržaja putem društvenih mreža” se odnosi na područje mentalnog zdravlja djece i mladih, uključujući i mogući razvoj različitih ovisničkih ponašanja – pa tako i onih povezanih s pretjeranim korištenjem digitalne tehnologije i interneta, a posebno videoigara.

Naglasak je na pravovremenom reagiranju i edukaciji roditelja. Društvene mreže kao komunikacijski kanal omogućuje doseg do što većeg broja otočnog stanovništva.

.